Besöksadress: Södra Vägen 36, 465 31 NossebroTelefon: 0512-32530

Fotografering och time lapse

Canon EOS 500D

Fotografering är långt ifrån vår huvudsyssla, men vi hjälper er gärna med digitalfoto i den mån vi kan. Produktfotografering av stora och små produkter med kort varsel hjälper vi ett flertal kunder med redan idag. Beroende lite på storlek, mängd och utförande på produkten utför vi fotograferingen hos oss eller hos er, vid rätt väder gärna utomhus för bästa ljus.

Vi hjälper er planera fotograferingen, kommer med tips om hur er produkt bäst kommer till sin rätt vid en fotografering och vad ni skall tänka på vad gäller hur bilderna skall användas. Ju mer ni vet hur och var bilderna skall användas, desto lättare är det att bestämma vilka vinklar som är viktiga och vilka detaljer som skall fokuseras på.

Vi fotograferar även lokalbilder från ert företag och verksamhet, liksom en del personalbilder (vi rekommenderar dock proffs för porträttfoto). Vid behov av fotograf för ert företags studiebesök, kick-off eller liknande, kolla gärna med oss så slipper ni ta kort själva.

Ett spännande område som går hand i hand med videoredigering är så kallad "time-lapse" fotografering. En time lapse betyder att vi placerar ut en eller flera kameror t.ex. i er produktionsverksamhet, som sedan knäpper bilder med jämna mellanrum. Med teknikens hjälp sätts sedan dessa bildsekvenser ihop till en videosnutt med önskad längd, där t.ex. en monteringsprocess som i realtid kanske tar 6 timmar går på 1 minut. Det är onekligen fascinerande att se alla moment som ingår i att bygga saker ihopkomprimerat till en bråkdel av tiden. Kontakta oss gärna för mer information!

Digitalfoton levererar vi vanligtvis på USB-sticka eller via molntjänster beroende på önskemål och mängd bilder. Storleksmässigt är det minst 15 megapixel på bilderna, vilket räcker för cirka 40x27 cm i 300 dpi (tryckkvalitet), och formatet är standard JPEG om inte annat önskas. Vi kan även tillhandahålla andra storlekar på bilderna efter behov, till exempel automatiskt generera tumnagelbilder.

För dig som utvecklar produkter ritade i 3D CAD kan vi även tipsa om att vi utför 3D-rendering, vilket i många fall kan ersätta produktfotografering.

Här är ett exempel på en kort time lapse: