Besöksadress: Södra Vägen 36, 465 31 NossebroTelefon: 0512-32530

Retuschering av foton

Exempel på en enkel retuschering, exemplet visar färgändring

Ett enkelt exempel på retuschering är ändring av färgsättning på ett objekt. Skador på objektet kan i många fall repareras för ett snyggare resultat.

Retuschering, behandling av en bild för att göra den lämplig för publicering.

I dagens media förekommer retuschering så ofta att de flesta förmodligen inte ens tänker på det. Användningen av retuschering i viss media kan diskuteras, men att det är en mycket användbar metod för att förbättra ett foto är odiskutabelt.

Vi kan fixa en hel del retuschjobb, och det kan variera från att "laga" repor och bortskrapad färg på en container till att laga ett gammalt kort från tidigt 1900-tal som rivits sönder eller repats. Vi kan inte åstadkomma mirakel, men inom rimliga gränser fixar vi det mesta. Som med så mycket annat så är utgångsmaterialet också en faktor, så ju bättre material från början, desto bättre resultat.

Av förklarliga skäl debiterar vi retuschering per timme, då det kan skilja sig väldigt mycket från jobb till jobb med hur mycket tid det tar.

För dig som arbetar med 3D CAD i konstruktion kan det vara värt att fundera på om 3D-rendering kan komplettera eller ersätta traditionell fotografering. Läs gärna mer under 3D-rendering och visualisering.

Vi arbetar i: Adobe Photoshop