Besöksadress: Södra Vägen 36, 465 31 NossebroTelefon: 0512-32530

Rätt papper för den rätta känslan

MultiArt matt
Papper är ett tunt material bestående av hopfiltade fibrer, oftast växtfibrer bestående av cellulosa, som hålls tillsammans av vätebindningar. Papper används för att skriva eller trycka på samt som förpackningsmaterial. Den absolut vanligaste källan för fibrer är pappersmassa gjord av ved, men det finns även syntetiska fibrer såsom polyeten och polypropen som kan inkorporeras i papper. Andra växtfibrer som bomull, hampa, linne och ris kan också användas. Tidigare gjordes papper också av yllelump.

Den kanske viktigaste komponenten i en trycksak är givetvis papperet den är tryckt på. Här hjälper vi er gärna med tips och råd om hur just er trycksak skall utformas för att förmedla rätt intryck för er verksamhet. Färg- och eventuellt texturval är saker som säger mycket om hur mycket trycksaken är "värd" för er. Står ert företag på en mässa och representerar så vill ni inte stå och dela ut "fotostatkopior", ni vill naturligtvis dela ut snyggt utformade trycksaker. Informationen på den tryckta sidan må vara densamma, men presentationen kan påverka potentiella kunder långt mer än man anar.

Vi jobbar i huvudsak med ett papper som heter MultiArt, vilket är ett papper i första hand avsett för offsettryck. Detta ger trycksakerna en exklusivare känsla som ligger närmare det traditionella offsettrycket. MultiArt finns i ett flertal olika gramvikter och utföranden, och lämpar sig således väl för en uppsjö av olika typer av trycksaker. Vi har givetvis ett urval av olika färgade och texturerade papper hemma i varierande gramvikter, allt för att snabbt kunna ge dig det du behöver för din trycksak. Vid behov tar vi givetvis till en kostnad även hem just det papper du vill ha, och med vår leverantör kan vi i de allra flesta fall göra provtryck på papperet innan en beställning görs.