Besöksadress: Södra Vägen 36, 465 31 NossebroTelefon: 0512-32530

Friläggning av produkter

Exempel på en friläggning av ett objekt

Genom friläggning lyfter man ut ett objekt från bakgrunden. Ett mer komplicerat objekt eller bakgrund tar längre tid och är svårare att frilägga.

Det är inte ovanligt att man vill ha sina produkter frilagda från en störande bakgrund, och detta är något som vi kan hjälpa er med. Vid behov så kan vi fotografera objektet som skall friläggas själva, men beroende på fotots och motivets beskaffenhet så kan vi naturligtvis även arbeta utifrån era egna bilder. Konsultera gärna med oss innan så ni vet vad ni skall tänka på när ni tar egna foton.

Friläggning av foton kan vara ett relativt tidskrävande arbete och vi reserverar oss för att kostnaden per friläggning kan bli dyrare beroende på motivets beskaffenhet. Saker som hår, galler, nät, glas och liknande tar av naturliga skäl längre tid att bearbeta.

Varför skall man frilägga sina bilder överhuvudtaget? Ja, beroende på ett flertal faktorer finns det kanske ingen som helst anledning att frilägga en bild. Ju mer tid man spenderar med att på förhand planera fotograferingen, desto mindre anledning brukar det finnas att frilägga en bild. Så i sista änden är det lite vad man skall använda bilden till som avgör. Ett köksredskap kan till exempel fotograferas på en köksbänk tillsammans med utvalda objekt som t.ex. en grönsak eller liknande, en maskin för hantering av ved kan fotograferas i sin rätta miljö vid en vedstapel och så vidare. När man inte kan uppnå detta finns alltså valet att frilägga objektet istället. Då kan objektet ligga på en verktygsbänk, eller stå på en soptipp utan att någon någonsin vet om det.

Friläggning är också ett användbart verktyg för att “bryta ramarna” i en trycksak till exempel. Istället för en fyrkantig ruta har man ett fritt objekt som man kan placera på ett helt annat sätt och således bryta monotonin som plågar många trycksaker.

Om ert företag jobbar med produkter ritade i 3D CAD så kan vi för övrigt varmt rekommendera att ni även tar en titt på vad vi kan göra för er med 3D-rendering och visualisering.