Besöksadress: Södra Vägen 36, 465 31 NossebroTelefon: 0512-32530

Logotyper och varumärke

En logotyp, ofta förkortat till logga eller logo, är ett tecken eller grafisk bild som symboliserar ett företag, en organisation eller ett varumärke. ‘Logga’ är ett slanguttryck för samma sak. Logotypen anses numera vara en viktig ingrediens i ett företags grafiska profil (brevpapper, visitkort, i annonser, etikett på företagets produkter och så vidare). En logotyp består oftast av en symbol kombinerad med namnet i en specifik stil och färg. Logotyper användes ursprungligen som typer i tryckpressar för att underlätta tryckning.

De flesta vet idag hur viktigt det är med en lätt identifierbar logotyp, men det är bland det svåraste och viktigaste man kan göra för sin verksamhet. Logon blir en identitet för er verksamhet, och ju mer omvärlden ser den och lär känna den, desto mer blir er identitet värd för er verksamhet.

Vi hjälper er givetvis med råd och idéer om hur ni kan och bör utforma er logotyp för att passa er verksamhet. Val av typsnitt, färger och råd om vad som fungerar för olika tänkbara ändamål, till exempel tryck i färg och svartvitt, reklampennor, kepsar, bilreklam och så vidare.

Med vår hjälp arbetar vi tillsammans med er fram ett antal förslag baserade på era egna idéer eller helt från scratch om vi får fria händer. Tänk på att aldrig stressa fram en logotyp - har ni idag ingen logotyp kanske ni klarar er ett litet tag till utan, vill ni ändra er befintliga logotyp så ta er tid att tänka igenom ändringarna. Vi rekommenderar er dessutom att vid byte av logotyp så fort som möjligt (inom rimliga gränser) göra ett avslut på den gamla logon, därför är det bra att redan innan ett byte ha identifierat var logon kommer att användas, vilka trycksaker som skall uppdateras, profilering och så vidare. Att använda både den nya och gamla logon samtidigt kan ge ett obeslutsamt intryck, men ibland sätter naturligtvis praktiska och ekonomiska förutsättningar hinder i vägen för att byta allting över en natt.

Här är några exempel på logos vi tagit fram:

ALP Markteknik
ALP Markteknik
ALP Markteknik
ALP Markteknik
ALP Markteknik
ALP Markteknik
ALP Markteknik
ALP Markteknik
ALP Markteknik
ALP Markteknik
ALP Markteknik
ALP Markteknik
ALP Markteknik
ALP Markteknik
ALP Markteknik

För er som redan har en logotyp, men som kanske saknar ett riktigt tryckbart original, så hjälper vi gärna till med att föra över er befintliga logotyp från gårdagens kopia av en kopia till en modern digital motsvarighet som kan användas till alla tänkbara ändamål. Man kan kalla det en restaurering av sin gamla logotyp, och man kan även passa på att modernisera vissa element i en logotyp. Det är lite som att renovera eller restaurera en gammal bil eller sätta på nya färska däck för bättre grepp på vägbanan.