Besöksadress: Södra Vägen 36, 465 31 NossebroTelefon: 0512-32530

Fyrfärgstryck till förmånlig kostnad

RISO ComColor 7050

Många ifrågasätter värdet av trycksaker i dagens samhälle med sociala medier och den alltmer digitala tidsåldern. Men man ska inte förringa fysisk media, ett föremål som människor kan hålla i sin hand och vända och vrida på ger en känsla som det digitala saknar. Tyvärr är det inte alltid motiverat att lägga stora kostnader på trycksaker av hög kvalitet när det i många fall kanske åker raka vägen i papperskorgen. Men det finns billigare tryckmetoder att välja.

Om kvaliteten på papper och trycket inte är den högsta prioriteten så kan man välja en tryckmetod som är billigare per kopia, nämligen bläckstråletekniken.

Vän av ordning kanske drar paralleller till att bläckstråleskrivaren på det egna skrivbordet vare sig är snabb eller billig. Dock handlar det här om en lite mer utvecklad teknik jämfört med konsumentmaskinerna. Maskinen vi kör med printar hela sidans bredd på en gång på ark upp till 320x460mm. Processen är till skillnad från tonerbaserat digitaltryck även helt utan värme.

Kostnaderna för tryck med denna metod är 30% billigare i normalfall och kan gå ner mot 50% billigare vid stora upplagor. Man ska dock ha i åtanke att kvaliteten på trycket och färgåtergivning är något sämre än det tonerbaserade digitaltrycket. Även valet av papper är begränsat, då det måste vara ett papper där bläcket sugs upp och torkar fort nog. Man väljer även gärna något tjockare gramvikt för att inte bläcket ska blöda igenom och synas på baksidan av arket om man kör dubbelsidigt.

Så vad lämpar sig då detta tryck för? Enkelt uttryckt; det lämpar sig för enklare trycksaker, där det inte spelar så stor roll om bläcket lyser igenom eller om färgen kanske inte är exakt den nyans den "ska" vara. Exempel på detta är t.ex. flyers som delas ut på gatan, enklare utskick för utdelning i brevlådor och liknande.

Man kan naturligtvis med fördel välja detta tryck för saker som prislistor, enklare block, kvittenser och liknande. Trycksaker som är mer "slit och släng" än som ska sälja en produkt eller tjänst. Är du nyfiken så tveka inte att rådfråga oss!